Arbeidsinspectie bevestigt: Neskrid is de benchmark voor orthopedisch werk- en veiligheidsschoeisel

Orthopedische schoeiseloplossingen zijn bestemd voor mensen met een voetproblematiek, een uiterst kwetsbare doelgroep met een ernstig verhoogd risico van blijvend letsel bij voetongevallen. Dankzij de Neskrid orthopedische oplossingen in werk- en veiligheidsschoeisel kunnen kwetsbare mensen met een (ernstige) voetproblematiek toch veilig en gezond (blijven) werken. Neskrid orthopedische oplossingen in werk- en veiligheidsschoeisel werken als gecertificeerde medische hulpmiddelen preventief tegen klachten, voorkomen ziekteverzuim, maken zelfs re-integratie mogelijk en zorgen er bovenal voor dat mensen volwaardig kunnen functioneren. Voor de Arbeidsinspectie reden om Neskrid te kwalificeren als de benchmark (referentie) voor innovatieve orthopedische oplossingen in werk- en veiligheidsschoeisel.

Om de markt definitief 100% juridische duidelijkheid te verschaffen over orthopedische oplossingen in werk- en veiligheidsschoeisel is het natuurlijk logisch dat de Arbeidsinspectie de benchmark op dit gebied inspecteert op de naleving van Verordening EU/2016/425 voor Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) en bijbehorende norm ISO 20345. Daarom is Neskrid als de benchmark geïnspecteerd op:

  1. Neskrid orthopedisch werk- en veiligheidsschoeisel, ontwikkeld op voeten van individuele cliënten
  2. 4Allbrands semi- en orthopedische inlegzolen (steunzolen) in merken werk- en veiligheidsschoeisel

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Toezichthouder Nederlandse Arbeidsinspectie (voorheen Inspectie SZW) heeft geconcludeerd: Bij zowel Neskrid als 4Allbrands zijn géén overtredingen geconstateerd.

Op basis van Europese wetgeving bevestigen de juridische onderbouwingen van de Arbeidsinspectie:

1.     Neskrid orthopedisch werk- en veiligheidsschoeisel en 4Allbrands orthopedische schoeisel-oplossingen voldoen aan de Europese wet- en regelgeving: Verordening EU/2016/425 voor Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM), normen EN-ISO 20345:2022 voor veiligheidsschoeisel en EN-ISO 20347:2022 voor werkschoeisel zonder veiligheidsneus.

2.     Neskrid heeft géén toestemming nodig van fabrikanten voor het toepassen van 4Allbrands orthopedische oplossingen in de modellen van alle merken werk- en veiligheidsschoeisel.

3.     De 4Allbrands bibliotheek bevat de modellen van merken werk- en veiligheidsschoeisel die in combinatie met 4Allbrands orthopedische oplossingen getest en goedgekeurd zijn door een geaccrediteerd testinstituut conform de normen.

4.     De oorspronkelijke fabrikant van het werk- en veiligheidsschoeisel blijft verantwoordelijk voor het volledige schoeisel na wijziging, inclusief de 4Allbrands orthopedische oplossingen. De conformiteit van de nieuwe combinatie in het kader van PBM-wetgeving blijft gewaarborgd.

Mocht een model van een (nieuw) merk in de 4Allbrands bibliotheek ontbreken, dan kunnen klanten zoals voetspecialisten, distributeurs, fabrikanten en werkgevers in het Neskrid Online Customer System (NOCS) de gratis testprocedure voor dit model aanvragen. Na goedkeur van alle testen van de 4Allbrands orthopedische oplossingen in het aangevraagde model, wordt het model (en nieuw merk) toegevoegd aan de 4Allbrands bibliotheek. Aanvragen voor de gratis testprocedure zorgen dat de 4Allbrands bibliotheek continu uitbreidt en bevat nu al bijna 8.000 modellen van meer dan 100 merken.

Wat is Neskrid 4Allbrands?

Met Neskrid 4Allbrands heeft u een semi-orthopedische inlegzolenoplossing voor alle merken beroepsschoeisel uit uw assortiment. Hierdoor kunt u dus altijd uw klanten voorzien van een extreem comfortabele oplossing die de veiligheidsaspecten van het schoeisel blijft garanderen.

Neskrid 4Allbrands LMH semi-orthopedische inlegzolen

De semi-orthopedische inlegzolen worden verkocht in de varianten Low, Medium en High. De keuze voor de inlegzolen wordt gemaakt met behulp van de Neskrid 4Allbrands Footdisc. Dit is een handige tool waarmee de verkoper in de winkel samen met de klant kan kijken welke semi-orthopedische inlegzool het beste bij de voeten past.

Wat betekent 4Allbrands?

Het doel van 4Allbrands is om semi-orthopedische inlegzolen in combinatie met zoveel mogelijk op de markt beschikbare modellen beroepsschoeisel van fabrikanten aan te bieden. 4Allbrands voert daarvoor continue testen uit om de compatibiliteit en veiligheid van de semi-orthopedische inlegzolen met een bepaald model van een fabrikant te onderzoeken.

 

Neskrid 4Allbrands semi-orthopedische inlegzolen

  • -4Allbrands is voor alle merken beroepsschoeisel uit uw assortiment
  • -Biedt comfort en ondersteuning voor vermoeide voeten van uw klanten
  • -Het perfecte voetmaatje tijdens een lange en actieve werkdag
  • -Duidelijk verkoopverhaal door uitleg aan de hand van de Neskrid Footdisc
  • -Keuze uit verschillende varianten (low, medium, high) gebaseerd op de voetboog van de klant.

terug

Verandering van EU/2016/425 naar EU/2017/745 – Wat betekent dit voor de Neskrid 4Allbrands semi-orthopedische inlegzolen?

Bekijk de inlegzooltjes